“Dacă din punct de vedere economic va fi posibil, o vom face, dacă nu, nu o vom face. Nu spun nici da, nici nu, după evaluările care se vor face voi putea da un răspuns”, a declarat, vineri, premierul Emil Boc la postul public de radio.
Premierul este de părere că orice măsură nouă trebuie analizată bine, din punctul de vedere al impactului asupra economiei.
Precizările primului ministru au venit ca urmare a declaraţiei ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care a spus că Guvernul analizează posibilitatea reducerii TVA la 9% la alimentaţia din serviciile de turism, pentru a stimula acest sector.
"Există acum o discuţie în Guvern pe care am avut-o ieri (miercuri – n.r.), prin care încercăm să aducem TVA-ul de 9% şi în alimentaţia din turism. Astăzi TVA-ul în turism este 9% însă numai pentru partea de cazare şi mic dejun. Există o solicitare mai veche a industriei de turism ca şi pentru restul alimentaţiei din turism TVA -ul să fie 9%. Dacă din calculele Ministerului Finanţelor reiese că putem suporta o astfel de micşorare a TVA-ului o vom face", a declarat Elena Udrea.