După un meci istovitor împotriva Biancăi Andreescu, pe care l-a câştigat după două ore şi jumătate, Simona Halep o întâlneşte, miercuri, pe Elina Svitolina, în cel de-al doilea meci din Grupa Violet la Turneul Campioanelor.

Ambele jucătoare au câştigat primul meci pe care l-au jucat la turneul organizat la Shenzhen. Simona Halep (locul 5 WTA) a trecut de Bianca Andreescu (locul 4 WTA) cu scorul de 3-6, 7-6 (6), 6-3, în timp ce Elina Svitolina (locul 8 WTA) a învins-o pe Karolina Pliskova (locul 2 WTA) cu scorul de 7-6 (12), 6-4.

Elina Svitolina a câştigat ediţia din 2018 a Turneului Campioanelor.

Statistica este de partea campioanei noastre în acest an. Aflate la egalitate când vine vorba de duelurile directe, Simona Halep a câştigat totuşi ultimele două întâlniri cu sportiva din Ucraina în acest an, cea mai recentă victorie fiind cea din semifinalele turneului de la Wimbledon. Românca a trecut atunci categoric de Svitolina, după doar o oră şi 12 minute de joc, cu scorul de 6-1, 6-3.

Cu toate acestea, antrenorul jucătoarei din Ucraina, Andy Bettles, consideră că aceasta este avantajată în meciul de miercuri.

„Sunt jucătoare similare, ambele preferă schimburile lungi și punctele variate. Vom avea multă varietate în acest meci și cu siguranță va fi dificil. Totuși, suprafața de joc i se potrivește mai mult Elinei, este similară cu cea de la Singapore. Este lentă. Mă aștept la schimburi foarte lungi, iar asta va fi excelent pentru Svitolina”, a declarat antrenorul Andy Bettles.

Întrebată ce crede despre meciul cu Svitolina, Simona Halep a spus că îşi doreşte să nu mai fie un meci atât de lung ca cel contra Biancăi Andreescu.

„Eu sper să nu mai fie atât de lung meciul, dar o să dau tot ce pot ca să câştig. Ştiu că este greu contra ei de fiecare dată, îi place terenul aici, are încredere, dar ce va fi va fi. Doar trebuie să mă bucur de meci”, a declarat Halep.