Transfăgărășan este unul dintre cele mai impresionante locuri din România. Acest drum unic a fost construit în perioada 1970 – 1974 și are o lungime totală de 151 de kilometri.

Transfăgărășan oferă cele mai impresionante peisaje din România

Acest drum urcă până la 2.042 metri până la lacul Bâlea. După Transalpina, este al doilea drum din România, ca înălțime. Totodată, străbate Munții Parâng și ajunge la o altitudine maximă de 2.145 de metri, în pasul Urdele.

Drumul începe din comuna Arefu (județul Argeș), la kilometrul 61 al DN 7C. Acesta se termină în comuna Cârţişoara, din județul Sibiu, la intersecţia cu DN1.

Amintim că Transfăgărășan este recunoscut la nivel internațional. De exemplu, cunoscuta publicație britanică Daily Express a publicat un articol despre drumul respectiv.

La rândul lor, realizatorii de la Top Gear l-au numit „cel mai spectaculos drum din lume”.

Turiștii se pot bucura de peisaje unice

O jurnalistă de la Daily Express a notat că Transfăgărășan este „unul dintre cele mai incredibile drumuri din lume”, pe care „frumusețea sa ce îți taie respirația l-a făcut faimos”.

Aceasta a ținut să precizeze că cei care ajung aici trebuie să fie atenți la urși, care sunt întâlniți destul de des atunci când vremea este mai caldă.

„În același timp, fiți atenți la drum, deoarece urșii sunt o prezență constantă în zonă primăvara și vara”, este scris în articol.

Tabloidul britanic a menționat și că drumul este „uimitor și are multe atracții turistice pe traseu”.

Cele mai cunoscute atracții sunt Lacul Vidraru și Lacul Bâlea, de unde turiștii se pot bucura de peisaje de-a dreptul superbe.

transfagarasan
SURSA FOTO: Dreamstime

Jeremy Clarkson a lăudat zona

Amintim că renumitul Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii emisiunii Top Gear, a afirmat în 2009, după ce a parcurs Transfăgărășanul, că s-a plimbat pe „cel mai grozav drum din lume”.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May au realizat emisiunea Top Gear în România, pe Transfăgărășan, cu bolizi de lux.

La momentul respectiv, realizatorii au rămas impresionați după parcurgerea drumului. Cei trei au spus că este „cel mai uimitor drum” pe care l-au văzut în viața lor.

„Construit în anii ’70, acesta este Transfăgărășanul. 6.000 de tone de dinamită au fost folosite pentru realizarea acestuia și 40 de vieți au fost pierdute. Dar de deasupra arată că și cum fiecare curbă a fiecărei mari piste de curse din lume a fost înnodată pentru a crea o mare fundă a perfecțiunii automobilistice. Acesta este cel mai bun drum din lume! România, îți mulțumim că ai acest drum! Putem să rămânem aici pentru totdeauna?”, a spus Jeremy Clarkson în 2009.

Realizatorul de la Top Gear a parcurs atunci Transfăgărășanul cu un Aston Martin.