Totodată, și cheltuielile turiştilor au înregistrat un declin de 98,6% în iunie, la 133 milioane de euro. Se pare că cei mai mulţi turişti au venit din Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Marea Britanie, transmit EFE şi Reuters, citate de agerpres.

În iunie 2019, aproximativ 8,83 milioane de turişti străini au vizitat Spania, cheltuielile lor ajungând la 9,69 miliarde de euro.

În primele şase luni din acest an, aproximativ 10,8 milioane de turişti străini au vizitat Spania, un declin de aproximativ 72% faţă de primul semestru din 2019.

Ajutor pentru turism

 

Spania se numără printre ţările europene cel mai dur lovite de pandemie, cu peste 300.000 de cazuri şi aproximativ 28.445 de decese, iar autorităţile au fost nevoite să impună măsuri de izolare foarte stricte pentru a limita răspândirea bolii, relaxându-le apoi la începutul verii.

Din păcate, odată cu relaxarea măsurilor, noi focare au izbucnit în ultimele săptămâni, regiunea Catalonia din nord-estul ţării fiind unul dintre punctele fierbinţi.

Recent, Guvernul de la Madrid a anunţat că vine în ajutorul turismului și va aloca 2,5 miliarde de euro, extinzând eforturile de protejare a sectoarelor cheie ale economiei. Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut.