'Până la finele lui 2015, sectorul turismului va contribui cu 7.800 de miliarde de dolari, 10% din PIB-ul mondial, şi va fi responsabil pentru 284 de milioane de locuri de muncă, adică 9,5% din total', a declarat preşedintele WTTC, David Scowsill, cu ocazia deschiderii congresului anual al WTTC.

În ultimul său raport, care datează din luna martie, WTTC estima că sectorul turismului va înregistra o creştere de 3,7% în 2015, după un avans de 3,5% în 2014. În schimb, potrivit celor mai recente prognoze ale Fondului Monetar Internaţional, economia mondială ar urma să înregistreze anul acesta o creştere de 3,5%.

'Cu toate acestea, industria turistică nu este scutită de provocări şi incidente. Acestea se produc atunci când ne aşteptăm cel mai puţin. Cine de la Air Asia sau Germanwings ar fi putut prevedea recentele lor catastrofe?', s-a întrebat David Scowsill, referindu-se la prăbuşirea aparatelor celor două companii aeriene.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului (WTO), o agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite cu sediul la Madrid, numărul turiştilor internaţionali a crescut cu 4,7% în 2014, până la cifra record de 1,1 miliarde de persoane.

WTTC reprezintă sectorul privat din industria turismului, printre cei aproximativ 100 de membri ai săi numărându-se cele mai mari companii din sectorul turistic.

AGERPRES