Turismul din Bulgaria este din ce în ce mai afectat de criza economică, atât din punct de vedere al plecărilor din ţară, căt şi în ceea ce priveşte sosirea turiştilor stăini.

Astfel, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică din Bulgaria, în luna martie bulgarii au efectuat 403.718 de excursii în afara ţării, mai puţin cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cel mai mare declin l-au avut excursiile în Danemarca ( -69%), Japonia, Finlanda, Malta şi Slovenia. Doar plecările spre Turcia au crescut, în perioada analizată, cu 18 procente.

De asemenea, din numărul total de plecări efectuate de bulgari în luna martie, jumătate au fost făcute în interes de servici.

Luna martie este marcată şi de o scădere cu 7,3% a numărului de stăini care au trecut graniţele Bulgariei.

Cei mai puţini stăini care au intrat în Bulgaria luna trecută au fost din Malta, urmaţi de cei din Marea Britanie, Danemarca şi Portugalia. Doar turiştii români au fost în creştere cu 7%.

Mare parte a intrărilor în Bulgaria în luna martie au fost efectuate în scopul vacanţelor (36%), urmate de cele de tranzit şi de cele în interes de business.

Sursa: Novinite