Costul total al investiţiei, prima unitate de producţie din afara Turciei a firmei ETI, va fi de 40 de milioane de euro. Cu o capacitate de producţie de 11.000 de tone pe an, noua fabrică ETI de la Craiova va deveni principalul centru de producţie din Uniunea Europeană al companiei turce.

'Prin acest proiect, BERD nu numai că ajută o companie de succes din Turcia să crească dar sprijină şi investiţiile străine directe atât de necesare în judeţul Dolj. Acest proiect va stimula economia locală, va crea locuri de muncă şi va facilita transferul de tehnologie şi expertiză care poate fi reprodus în altă arte. Sperăm că această investiţie va încuraja şi alţi investitori să urmeze exemplul ETI', a declarat directorul BERD pentru România, James Hyslop.

'Noua noastră facilitate de producţie de la Craiova va fi una dintre cele mai avansate fabrici din Europa din punct de vedere al tehnologiilor utilizate. Fabrica va produce dulciuri de înaltă calitate, atât pentru piaţa locală, cât şi pentru pieţele internaţionale', a declarat, la rândul său, preşedintele Consiliul de Administraţie de la ETI European Food Industries, Firuzhan Kanatli.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ şapte miliarde euro în peste 366 de proiecte în România, mobilizând pentru aceste proiecte peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare.

SURSA: Agerpres