„PSD este singurul partid din Uniunea Europeană care s-a aliat cu pandemia COVID: subminează orice efort al medicilor şi autorităţilor de combatere a pandemiei. De ce este mai interesat de alegerile din partid, decât de munca pe care ar putea să o facă în Parlament pentru români? În luna iulie, PSD a lăsat guvernul pentru două săptămâni fără vreo pârghie legală de control a răspândirii virusului. Parlamentul dominat de PSD a tergiversat nepermis adoptarea noii legi a carantinei, propusă de Guvern. După ce a lăsat ţara complet descoperită în faţa unei crize fără precedent, astăzi PSD atacă guvernarea PNL vorbind de ‘incompetenţă şi ‘corupţie’. Mesajul nostru este clar: orice suspiciune de corupţie să meargă la DNA!!! PNL nu va schimba legi, nu va bloca instituţii din justiţie, dimpotrivă!”, a afirmat Raluca Turcan, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Vicepremierul a spus că „datorită bunei guvernări anterioare” România a intrat în criză cu 3 miliarde lei datorii la fondul unic de sănătate; stoc de medicamente zero; deficit de 4,6% din PIB.

Turcan a menţionat că guvernul PNL a reuşit să crească capacitatea de testare la 30.000 de teste pe zi, să investească în sănătate 5,4 miliarde de lei şi să atragă 2,8 miliarde de euro din fonduri europene.