Măsura se desfășoară pe fondul furiei răspândite în Tunisia, iar anumite grupuri de dreapta condamnă măsurile, numindu-le "rasiste și discriminatorii".

Ministerul Transporturilor din Tunisia a declarat că măsura va rămâne în vigoare până când Emirates va putea "să opereze în conformitate cu legislația și acordurile internaționale".

Potrivit EAU, întărzierile au fost cauzate de "informații de securitate".

"Am contactat frații tunisieni despre informațiile de securitate care au necesitat impunerea unor proceduri specifice", a declarat duminică, pe Twitter, ministrul de externe al Emirates, Anwar Gargash. "Apreciem femeile din Tunisia si le respectam", a adaugat el.

Guvernul tunisian a declarat, vineri, că a cerut ambasadorului din Emiratele Arabe Unite să clarifice ceea ce se întâmplă, însă au primit ca răspuns că măsurile au fost temporare și că au fost deja ridicate.

Potrivit agenției de știri AFP, unele femei din Tunisia au declarat că excursiile lor în Emiratele Arabe au fost întârziate, iar altele că vizele lor trebuiau supuse unei examinări suplimentare.

Tunisia încearcă să îmbunătățească relațiile cu Emiratele Arabe Unite care au fost afectate de revoluția din 2011.

Partidul tunisian Ennahda – parte a coaliției de guvernământ – are, de asemenea, legături cu Qatar, țară care a fost condamnată de EAU, Arabia Saudită și Bahrain cu privire la presupusul său sprijin pentru terorism.