Tudorel Toader a stârnit un val de nemulțumiri chiar în partidul care îl susține, respectiv PSD. Senatorul Claudiu Manda, a declarat duminică, la Antena 3, că în partid sunt nemulțumiri legate de situația din justiție și că nu știe dacă ministrul Tudorel Toader va rămâne sau nu în funcție.
„Sunt foarte mulți colegi din PSD supărați, pentru că nu avem timp să discutăm și de alte subiecte, despre PNDL, despre creștere economică, despre salarii, pensii, lucruri bine făcute, pentru că trebuie să răspundem mereu la întrebări pe lucruri din aceastea, se dă o ordonanță, se modifică ordonanța, că de ce se modifică. Lucrurile acestea trebuie inchise. Au ajuns si studentii sa se planga ca nu au fost consultati. Nu putem sa mai discutam de altceva”, a spus Manda.
Liderul PSD Dolj a spus că el ar fi votat în Senat moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader ca să-i dea un „semnal” ministrului.
„Nu știu dacă va pleca sau nu. Sper să se trezească!”, a mai spus Manda, despre Tudorel Toader.
De altfel, Dragnea a declarat, sâmbătă, la Slobozia, că îşi doreşte din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, „coerenţă şi asumare de responsabilitate” iar subiectul va fi discutat la începutul acestei săptămâni.
„Cred că trebuie să discutăm subiectul ăsta, că e delicat. Luni sper să ne vedem. Luni avem Birou Permanent Naţional la ora 12,00”, a afirmat Dragnea.
Liderul social-democrat a afirmat că îşi doreşte ca subiectul Ordonanţelor de Urgenţă să se încheie în maxim două săptămâni.
„Eu nu cer o ordonanţă anume, vreau doar coerenţă şi asumare de responsabilitate, într-un fel sau altul. Deci vreau ca în maxim două săptămâni de zile să închidem discuţiile despre aceste subiecte – se dau sau nu se dau, dar lumea să ştie”, a punctat el.