Mădălina Scarlat este propunerea ministrului Tudorel Toader cu privire la funcţia de şef al Secţiei judiciare penale de la DNA.

„În urma desfăşurării procedurii de selecţie care a avut loc în data de 15 aprilie, la sediul Ministerului Justiţiei, vă aducem la cunoştinţă faptul că propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru numirea în funcţia vacantă de procuror şef de secţie al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie este doamna procuror Scarlat Mădălina”, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul MJ.

Ministerul Justiţiei a anunţase, încă din 13 martie, declanşarea procedurii de selecţie pentru numirea procurorilor-şefi ai Secţiei de combatere a corupţiei, respectiv Secţiei judiciare penale din cadrul DNA.

Surprinzător este faptul că Mădălina Scarlat a fost singurul candidat înscris în cursa pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Secţiei judiciare penale din DNA, iar pentru cealaltă funcţie nu a fost depusă nicio candidatură.

Mai amintim faptul că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, pe 1 aprilie, delegarea Mădălinei Scarlat, pentru o perioadă de 6 luni, începând din data de 8 aprilie, în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), rămasă vacantă după demisia lui Marius Iacob.