‘Compania îşi va păstra obiectivele strategice: de a oferi produse financiare eficiente care să protejeze patrimoniul companiilor şi de a furniza servicii de consultanţă care să permită dezvoltarea unor planuri de protecţie financiară adecvate fiecărei companii. Ne dorim ca EximAsig să continue extinderea portofoliului prin crearea de noi produse, să-şi actualizeze permanent oferta şi să răspundă în acest fel cerinţelor actuale ale pieţei’, a spus Traian Halalai, preşedintele EximBank.
Tudor Baltă activează de aproape 10 ani în domeniul asigurărilor, fiind membru în Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor /CSA/ şi, ulterior, vicepreşedinte al CSA.
EximAsig România este o societate specializată în asigurarea riscurilor financiare şi a altor tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, răspunderi, CARGO, accidente) asociate operaţiunilor de export, cât şi operaţiunilor comerciale interne. Produsele companiei se adresează societăţilor care activează în domeniul construcţiilor, producţiei de bunuri, transporturilor, prestărilor de servicii, exportatorilor şi celor din industria IT.
Compania a fost înfiinţată în 2009, ca urmare a recomandărilor Comisiei Europene care interzic susţinerea de către stat a asigurării creditelor de export pe termen scurt contra ‘riscurilor de piaţă’, şi în 2010 a fost autorizată în pentru practicarea asigurărilor de risc financiar (credite şi garanţii). Ulterior, EximAsig ?i-a extins activitatea prin licenţierea pe alte 8 clase de asigurări, fapt care îi permite să ofere clienţilor săi produse cu o acoperire completă.
În 2012, compania a subscris aproape 2.900 de contracte de asigurare, din care peste 2.600 de contracte aferente claselor de asigurări de credite şi garanţii, restul aparţinând asigurărilor de bunuri, CARGO, răspunderi civile şi profesionale, accidente şi pierderi financiare. EximAsig a înregistrat anul trecut venituri din prime subscrise de peste 22 milioane de lei, de aproape trei ori mai mari faţă de 2011.
Sursa: Agerpres