Sean Spicer a declarat duminică la emisiunea "This Week" că Trump "va revoca imediat o serie de măsuri luate de administraţia aflată la putere în ultimii opt ani, măsuri care au afectat negativ creşterea economică şi crearea de locuri de muncă". 

Spicer nu a precizat care vor fi ordinele executive pe care viitorul lider de la Casa Albă le va revoca. Trump este un fervent critic al abordării lui Obama privind imigraţia, energia şi politica externă, aşa că ar putea căuta metode de a interveni asupra deciziilor luate de administraţia democrată în aceste domenii, şi nu numai, potrivit CNN. 

Viitorul secretar de presă al administraţiei Trump a mai spus că magnatul republican le va interzice membrilor Executivului său să se implice în activităţi de lobby timp de cinci ani după ce îşi vor încheia mandatul. "Cine vrea să facă parte din administraţia Trump trebuie să pună pe primul plan interesul ţării, nu interesul personal", a spus Spicer.

Preşedintele american ales, Donald Trump, l-a numit pe şeful echipei sale de consilieri juridici în funcţia de "reprezentant special pentru negocierile internaţionale", un post nou în cadrul administraţiei americane, potrivit AFP.

"Jason este unul din consilierii mei cei mai apropiaţi şi în care am cea mai mare încredere. El are un trecut 

Pe probleme comerciale, preşedintele ales va fi asistat de miliardarul Wilbur Ross, 79 de ani, pe care l-a desemnat secretar la Comerţ. Donald Trump încă nu şi-a numit reprezentantul pentru comerţ exterior (USTR). 
Potrivit canalului de televiziune CNN, Jason Greenblatt se va concentra asupra conflictului israeliano-palestinian, relaţiilor dintre Statele Unite şi Cuba şi acordurilor comerciale dintre cele două ţări. 

Directorul general al gigantului industrial Lockheed Martin, Marillyn Hewson, i-a promis preşedintele ales al SUA, ,Donald Trump că va lua măsuri pentru reducerea ”agresivă” a costului programului de dezvoltare a avioanele de luptă F-35, estimat în prezent la 379 miliarde de dolari, relatează Reuters.

Donald Trump a scris luna aceasta pe Twitter că au scăpat de ”sub control” toate costurile asociate programului de dezvoltare a avioanelor de vânătoare F-35, estimate în prezent la 379 miliarde de dolari, şi a promis că va economisi miliarde de dolari odată ce ajunge la Casa Albă. Hewson a declarat că a avut o discuţie cu preşedintele ales şi a dat asigurări că a auzit ”tare şi clar” mesajul lui Trump referitor la reducerea costurilor.

”I-am arătat angajamentul meu personal de a reduce costurile într-un mod agresiv”, a afirmat directorul Lockheed Martin. Acţiunile Lockheed au încheiat şedinţa de vineri în scădere cu 1,3% pe bursa de la New York, aproape de cel mai slab nivel de la aflarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA.

AGERPRES