Astfel, pentru prima oară în istorie, indicele The Dow Jones Industrial Average a depăşit valoarea de 21.000, notează MarketWatch.com.

Indicele a crescut cu 1.000 de puncte în 42 de zile. Este a doua cea mai rapidă creştere din istorie cu acest punctaj, după evoluţia din mai 1999, când The Dow Jones Industrial Average a urcat de la 10.000 la 11.000 în 24 de zile. 

Investitorii au fost impulsionaţi de discursul lui Trump. Încrederea că preşedintele SUA îşi va onora promisiunile privind reducerea taxelor şi stimularea cheltuielilor bugetare a generat un val de optimism cu privire la economia americană şi cea globală. 

Trump: Treaba mea este să reprezint Statele Unite, nu lumea

Preşedintele american, Donald Trump, a propus marţi seară în faţa Congresului un nou sistem de imigrare "bazat pe merit", dând ca exemplu ţări ca Australia şi Canada, scrie AFP.

"Abandonarea sistemului actual de imigrare puţin calificată şi adoptarea în locul acestuia a unui sistem bazat pe merit va economisi enorm de mulţi bani, va permite majorarea salariilor şi ajutorarea familiilor aflate în dificultate", a declarat preşedintele SUA într-un discurs de politică generală în faţa reprezentanţilor celor două Camere reunite în şedinţă comună.

Donald Trump, a promis să lanseze 'în curând' ridicarea zidului la frontiera mexicană, scriu Reuters, AFP şi EFE.

"Trebuie să restabilim integritatea şi statul de drept la graniţele noastre. Pentru aceasta, vom începe în curând construcţia unui mare zid de-a lungul graniţei noastre de la sud. Vom începe înainte de termen şi, odată finalizat, va fi o armă eficientă împotriva criminalităţii şi a drogurilor", a spus Donald Trump, fără să se pronunţe dacă Mexicul va plăti pentru acest zid.

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat ameninţările vizând centrele comunitare evreieşti, precum şi rasismul, după o serie de agresiuni petrecute în ultimele săptămâni în SUA, anunţă AFP şi DPA.

Pe de altă parte, Trump a promis marţi să consacre mii de miliarde dolari investiţiilor publice şi private pentru a reface nivelul infrastructurilor SUA, transmite AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, ales cu un program naţionalist şi izolaţionist, a avertizat marţi seară în faţa Congresului că nu va apăra interesele comunităţii internaţionale, ci pe cele ale Americii, relatează AFP.

"Treaba mea nu este să reprezint lumea. Treaba mea este să reprezint Statele Unite", a declarat preşedintele american în primul său discurs ţinut în faţa Congresului.

Marile burse au crescut miercuri

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri în creştere, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,95%, ajungând la valoarea de 21.010,44 puncte, în creştere cu 198,20 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Standard and Poor's 500 s-a apreciat cu 0,80%, ajungând la valoarea de 2.382,74 puncte, în creştere cu 19,10 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Nasdaq s-a apreciat cu 0,81%, ajungând la valoarea de 5.872,66 puncte, în creştere cu 47,22 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente. 

Londra – Bursa de la Londra a deschis şedinţa de miercuri în creştere cu 0,48%, indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 7.298,32 puncte, în creştere cu 34,88 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite EFE. 

Frankfurt – Bursa de la Frankfurt a deschis şedinţa de miercuri în creştere cu 0,75%, indicele principal DAX 30 a ajuns la valoarea de 11.922,78 puncte, în creştere cu 88,37 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite EFE. 

Paris – Bursa de la Paris a deschis şedinţa de miercuri în creştere cu 0,90%, indicele principal CAC 40 a ajuns la valoarea de 4.902,52 puncte, în creştere cu 43,94 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite EFE. 

Tokyo – Bursa japoneză a închis şedinţa de miercuri în creştere cu 1,44%, indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 19.393,54 puncte, în creştere cu 274,55 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Kyodo. 

Hong Kong – Bursa din Hong Kong a încheiat şedinţa de miercuri în creştere cu 0,2%, indicele Hang Seng a ajuns la valoarea de 23.776,49 puncte, în creştere cu 35,76 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters. 

Singapore – Bursa din Singapore a încheiat şedinţa de miercuri în creştere cu 0,84%, indicele Straits Times a ajuns la valoarea de 3.122,77 puncte, în creştere cu 26,16 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Xinhua. 

Shanghai – Bursa din Shanghai a încheiat şedinţa de miercuri în creştere cu 0,2%, indicele Shanghai Composite Index a ajuns la valoarea de 3.246,93 puncte, în creştere cu 5,20 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Xinhua.