Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a lansat un nou atac la adresa lui Donald Trump, afirmând că “mulţi alţi oameni ar putea muri” în cazul în care preşedintele în exerciţiu va continua să blocheze transferul puterii către noua administraţie.

Biden s-a consultat, luni, cu directorii generali ai unor companii de top din SUA şi cu liderii sindicatelor, iar apoi a susţinut o conferinţă de presă în Wilmington, statul Delaware. Acesta a afirmat că directorii generali şi liderii de sindicat sunt “gata să se unească” şi că “unitatea lor a fost extraordinară”.

Preşedintele ales spune că liderii de afaceri şi de sindicat au semnalat dorinţa de a coopera în vederea revigorării economiei afectate puternic de pandemie, însă mai întâi este nevoie ca pandemia să fie adusă sub control. Joe Biden a cerut Congresului să adopte programul de măsuri de susţinere.

Biden: Mulţi americani mai pot muri dacă nu ne coordonăm (…) Mi se pare jenant

Statele Unite a pierdut milioane de locuri de muncă în urma pandemiei şi a restricţiilor ce au urmat, iar peste 246.000 de persoane şi-au pierdut deja viaţă în această ţară. În tot acest timp, cazurile noi de infectare sunt pe o pantă ascendentă.

“Intrăm într-o iarnă foarte întunecată. Lucrurile vor deveni mult mai dificile înainte de a deveni mai uşoare”, a declarat Joe Biden, scrie News.ro.

Întrebat de jurnalişti despre consecinţele faptului că administraţia Trump nu cooperează cu echipa de tranziţie a lui Biden în privinţa luptei împotriva pandemiei, preşedintele ales a declarat: “Mai multe alte persoane pot muri dacă nu ne coordonăm”. Cât despre refuzul lui Trump de a-şi recunoaşte înfrângerea, Biden a spus: “Mi se pare mai jenant pentru ţară decât debilitant pentru capacitatea mea de a-mi începe activitatea.”

Joe Biden nu va ezita să se vaccineze

Preşedintele ales al Statelor Unite  a cerut o cooperare bipartizană împotriva pandemiei şi a îndemnat Congresul american să adopte programul de sprijin în pandemie. Discuţiile despre o astfel de legislaţie s-au oprit cu luni de zile înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Joe Biden a comentat şi cele mai recente informaţii privind vaccinurile dezvoltate împotriva COVID-19. El spune că anunţul celor de la Moderna, care afirmă că vaccinul lor are o eficacitate de 94,5%, a oferit o nouă speranţă pentru învingerea noului coronavirus.

Viitorul lider de la Casa Albă a dat un semnal clar americanilor, afirmând că el însuşi se va vaccina: “Nu aş ezita să iau vaccinul.”