Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela oferă sprijinul său ferm Organizației Mondiale a Sănătății și directorului său general, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, în fața acuzațiilor grave și iresponsabile emise de președintele Statelor Unite, Donald Trump.

Declarațiile și acțiunile iresponsabile ale președintelui Trump, precum și campania care se desfășoară împotriva activității doctorului Tedros Adhanom, pe lângă faptul că sunt pătrunse de rasism, nu avem nicio îndoială că sunt o nouă încercare de a se sustrage de la propria responsabilitate în calitate de șef al Stat pentru că a minimizat impactul pandemiei Covid-19 în țara sa, care suferă acum consecințele catastrofale ale înfrângerii sale, Statele Unite fiind astăzi, țara cu cel mai mare număr de cazuri Covid-19 și un regretabil și ridicat număr de decedați.

Recunoaștem activitatea OMS și a doctorului Tedros Adhanom Ghebreyesus, care de la început au alertat lumea și liderii mondiali să ia măsurile cele mai riguroase pentru a stopa răspândirea pandemiei Covid-19, măsuri pe care Președintele Nicolás Maduro le-a adoptat imediat, punând toată puterea Guvernului Bolivarian în implementarea măsurilor necesare, care au fost realizate în mare măsură, datorită conștiinței asumate a poporului venezuelean și a sprijinului susținut al organizaților precum OMS.

Mai mult, împărtășim viziunea că sănătatea este un drept social, de acces universal și echitabil, care nu poate fi nici privatizat și nici comercializat. Această viziune ne va permite să depășim cu succes orice situație adversă de sănătate, în beneficiul vieții și sănătății popoarelor noastre.