Donald Trump nu-i dă nicio șansă lui Joe Biden pentru candidatura la fotoliul prezidențial

Fostul președinte american, Donald Trump, a fost întrebat despre posibila candidatură a actualului preşedinte, iar răspunsul său a fost: „Nu-l văd participând, din punct de vedere fizic şi mental”. „Nu cred că poate”.

În ciuda afirmațiilor lui Trump, actualul președinte al Americii afirmă mereu că intenţionează să candideze în 2024, chiar dacă nu a intrat oficial în campanie.

Joe Biden nu renunță la candidatură

Foarte multe comentarii sunt legate de vârsta lui Joe Biden. La 80 de ani, el este deja cel mai în vârstă preşedinte american în exerciţiu, şi ar avea 86 de ani la finalul unui eventual al doilea mandat.

„Nu este vorba de vârstă. Însă ceva nu este în regulă”, a spus Trump, care, la 76 de ani, este doar puţin mai tânăr.

Magnatul republican care, în afară de inculparea sa ultramediatizată la New York, este vizat de numeroase alte anchete, a promis că nicio problemă judiciară nu l-ar putea descuraja să candideze în 2024.

„Nu, nu voi abandona niciodată, nu-mi stă în fire. Nu o voi face niciodată”, a dat el asigurări.

De ce a fost acuzat Donald Trump? Ar fi plătit 130.000 de dolari

Acuzațiile din rechizitoriu nu au fost încă dezvăluite public, însă, înainte de această primă înfățișare în instanță, avocații fostului președinte au fost înștiințați că Donald Trump este anchetat în legătură cu acuzațiile aduse de actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Decizia punerii sub acuzare a fost luată de un mare juriu, după ce a audiat probe cu privire la o presupusă plată de 130.000 de dolari în ultimele zile ale campaniei prezidențiale din 2016.

Stephanie Clifford, cunoscută cu numele de scenă Stormy Daniels, a declarat că a fost plătită pentru a păstra tăcerea în legătură cu o aventură pe care a avut-o cu Donald Trump la un hotel din Lake Tahoe, în 2006. Tăcerea sa ar fi fost cumpărată pentru a nu-i compromite șansele de a fi ales președinte.

Plata în sine nu este considerată ilegală, ci modul în care ar fi fost făcută de către fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen. Acesta ar fi falsificat registrele de afaceri spunând că plata era pentru onorarii legale.

Iar pentru că momentul a coincis cu perioada campaniei electorale, este posibil să fie încălcate și legile privind plățile care influențează o campanie electorală.

Pe lângă personajul principal, fostul președintele Donald Trump, în anchetă mai sunt implicate câteva personaje-cheie, ale căror nume vor fi auzite în procesul așteptat să dureze în jur de un an: Stormy Daniels, Alvin Bragg, Juan Merchan, Susan Necheles și Joe Tacopina