Conform dovezilor adunate de celebrul jurnalist Bob Woodward, după atacul chimic din 2017 atribuit regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Trump l-a chemat la el pe generalul Mattis şi i-a spus că ar dori să-l asasineze pe Al-Assad, potrivit AFP, care citează Washington Post.

”Să-l omorâm! Haideţi! Îi distrugem şi îi batem!”, ar fi declarat el. Mattis s-ar fi întors către un consilier şi ar fi spus: ”Nu vom face nimic în această privinţă.Vom fi mult mai măsuraţi!”

”Este un idiot. Este inutil să-l convingi de ceva. E dezechilibrat. Suntem la balamuc”, ar fi spus şeful de cabinet John Kelly la o întâlnire cu stafful lui Trump. ”Nici măcar nu ştiu de ce suntem aici. Aici este cel mai rău loc de muncă pe care l-am avut vreodată”, ar fi adăugat el.

Cartea de 448 de pagini a lui Woodward, „Fear: Trump in the White House”, oferă o privire din interior fără precedent prin ochii cercului de apropiaţi ai lui Donald Trump.

De la Biroul Oval până la camera de situaţii speciale de la Casa Albă, Woodward recurge la interviuri confidenţiale pentru a ilustra modul în care unii dintre consilierii cei mai apropiaţi ai preşedintelui îl consideră drept un pericol pentru securitatea naţională şi încearcă să facă în aşa fel încât comandantul suprem să fie evitat în unele cazuri.

Multe dintre divergenţele şi ciocnirile zilnice au fost bine documentate, dar tabloul descris de apropiaţii, de stafful superior şi de oficiali ai cabinetului lui Trump arată că mulţi dintre ei consideră situaţia mult mai alarmantă decât părea până acum.

Woodward oferă un tablou devastator al unei Case Albe disfuncţionale sub preşedinţia lui Donald Trump, descriind în detaliu cum consilierii săi – atât actuali cât şi foşti colaboratori – sunt exasperaţi de preşedinte şi din ce în ce mai îngrijoraţi de comportamentul său instabil, de ignoranţa sa şi de înclinaţia sa spre minciună.

Rezumând situaţia de la Casa Albă, Woodward scrie că Trump este un ”lider surescitat emoţional, nestatornic şi imprevizibil”. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: