Tronsonul cu o lungime de 7,2 km începe în partea de Sud-Est a municipiului reşedinţă, pe DN1 la km 2 +540, şi înconjoară oraşul spre Vest până la intersecţia cu DN11 Târgu-Secuiesc – Oituz – Bacău, la km 5+740. Pe lungimea de 7,2 km s-au construit un număr de trei poduri, două pasaje, zece podeţe, două intersecţii şi un nod rutier. 

"Am dorit să fiu prezent la inaugurarea acestui tronson pentru a mă asigura că toate condiţiile sunt îndeplinite şi, după cum aţi văzut, face parte din obiceiurile mele de a mă deplasa pe şantiere. La prima vedere, ca şi cetăţean, pare o lucrare de calitate, bine executată şi sper să nu avem surprize. Cred că studiul de fezabilitate a fost făcut cu profesionalism. Am străbătut tronsonul şi îmi place cum arată. Sper ca şi cei care vor circula începând de astăzi să fie mulţumiţi", a spus ministrul Sorin Petru Buşe. 

Valoarea lucrărilor a fost de 59 de milioane de lei, fonduri nerambursabile. 

Lucrările au început în anul 2014, dar pe parcurs firma care a început proiectul a intrat în insolvenţă, fiind necesară reluarea procedurilor. 

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a declarat la rândul său că este mulţumit de ce s-a realizat, mai ales că este unul dintre primele sale proiecte în calitate de primar. 

"Este unul din primele mele proiecte în calitate de primar şi sunt mulţumit că în sfârşit s-a finalizat, şi tot ce înseamnă transport greu dinspre Bucureşti şi dinspre Moldova nu mai intră în oraş. Din păcate, a fost o situaţie neplăcută cu insolvenţa firmei care a început lucrările, apoi au trebuit reluate toate procedurile, dar este bine că s-a terminat", a spus edilul. 

În primăvara anului viitor se va finaliza şi tronsonul II care face legătura între DN11 şi DN13 ,în partea de nord a oraşului, cu o lungime de 4,9 km, iar tronsonul III care face legătura între DN13 şi DN1, în partea de nord-vest a oraşului, cu o lungime de 6,3 km, a fost finalizat la începutul acestui an. După finalizarea tronsonului II se va putea face legătura pe ocolitoarea Braşovului pe o lungime de 18,5 km, asigurându-se legătura între DN1, DN11, DN13 şi DN73. 

AGERPRES