Instanța a mai hotărât și dizolvarea societății debitoare și ridicarea dreptului de administrare al administratorilor sociali ai debitoarei. Lichidator provizoriu a fost numită societatea Casa de Insolvență Transilvania (CITR), potrivit Profit.ro.

“Dispune indisponibilizarea acțiunilor societății debitoare deținute de acționarii semnificativi sau de către persoanele care au deținut funcții de conducere la societatea debitoare și interzice înstrăinarea acestor acțiuni fără avizul prealabil al ASF și fără acordul judecătorului-sindic. (…) Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidatorul, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până deschiderea procedurii la 27 februarie 2017. Fixează termenul limită pentru depunerea declarațiilor de creanță la 03 aprilie 2017. Fixează termenul limită pentru verificarea creanțelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului preliminar al creanțelor la 13 aprilie 2017. Fixează termenul limită pentru întocmirea și afișarea tabelului definitiv consolidat al creanțelor la 11 mai 2017”, se mai arată în decizia Tribunalului Sibiu.

Instanța a mai dispus sigilarea bunurilor din averea debitorului și îndeplinirea celorlalte operațiuni de lichidare.

ASF a declanșat procedura de faliment la Carpatica Asig Sibiu la 27 iulie 2016, când a retras autorizația de funcționare a asigurătorului. Decizia declanșării procedurii de faliment a avut la bază deficitul de capital al companiei, calculat la aproximativ 900 milioane de lei.

Citește continuarea pe Digi24.ro