Marcel Ilie Şerbuc va fi predat autorităţilor române

Ministerul Justiţiei a anunțat miercuri, 16 august 2023, că Tribunalul Amsterdam, în baza unui mandat european de arestare, a dispus predarea inculpatului Şerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei minore de 12 ani, autorităţilor competente din România, decizia fiind definitivă. Urmează procedura de predare a inculpatului, ce va fi gestionată de Poliţia Română. El va fi adus în România până la finalul lui august 2023.

„Ca ministră a Justiţiei, ca om politic, ca mamă rămân preocupată de astfel de cazuri şi voi recurge în continuare la toate instrumentele legale pentru a găsi soluţii. Îmi doresc ca inculpatul să fie predat cât mai rapid în România, să fie anchetat de organele de urmărire penală şi judecat de instanţele de judecată naţionale.

Orice măsuri sau pedepse s-ar stabili în cauză, acestea trebuie să fie executate în România. Este un gest de normalitate într-o societate democratică. Sub nicio formă nu trebuie să permitem sustragerea de la răspunderea în faţa justiţiei naţionale. De la începutul mandatului, este al doilea fugar pentru care instanţele europene decid predarea către autorităţile române” a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiției, potrivit unui comunicat de presă.

Ilie Marcel Şerbuc și-a recunoscut vina

Vă amintim că, în iunie 2023, Ilie Marcel Şerbuc i-a mărturisit mamei sale că a omorât-o pe fetiţa de doar 12 ani, ascunsă în lada unei canapele dintr-un apartament din București.

Declaraţia mamei sale constituie o probă în dosar. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au emis imediat mandat de arestare preventivă pe numele său. În motivarea arestării preventive de la Tribunalul Bucureşti, datele adunate de anchetatori refac cronologia acelor zile, ultimele din viața fetiței de 12 ani.

Cel care a găsit cadavrul fetei a fost proprietarul apartamentului. Acesta a declarat că i-a închiriat locuinţa lui Marcel Şerbuc, prin intermediul unui agent imobiliar, la sfârşitul lui martie 2023. El s-a mutat acolo împreună cu concubina sa, Monica I., şi cu fetiţa ei de 12 ani, Ana Maria Constantin.

Cel care a dat-o dispărută pe Ana Maria Constantin a fost tatăl ei biologic, Daniel C în data de 3 mai 2023. La scurt timp, polițiștii au mers în satul natal al lui Marcel Şerbuc, din comuna Şcheia (Suceava), şi au stat de vorbă cu mama sa.