Reabilitarea şi modernizarea străzilor din zona centrală a municipiului Bistriţa va costa 12,84 de milioane de lei din care valoarea finanţării nerambursabile este circa 10 milioane de lei. Proiectul urmează să se deruleze pe parcursul a 12 luni.
Restaurarea şi consolidarea clădirii monument istoric – Centru de artă tradiţională "Casa cu lei" urmăreşte valorificarea potenţialului turistic al clădirilor de patrimoniu din centrul istoric al municipiului. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 de luni, este de 3,8 milioane de lei, din care contribuția de la bugetul UE este de 2,8 milioane de lei.
Cel de-al treilea proiect, ”Sisteme de supraveghere în vederea prevenirii criminalităţii în centrul istoric al municipiului Bistriţa”, urmărește prevenirea criminalităţii în centrul istoric al orașului, prin achiziţionarea şi instalarea sistemului de supraveghere constând în infrastructură transfer date, echipamente transmisie date, camere video fixe şi mobile montate în 48 de locaţii şi dispecerat central de monitorizare. Bugetul total este de 2,13 milioane de lei, din care 1,67 milioane de lei sunt fonduri europene. Proiectul urmează să fie implementat în următoarele 12 luni.