Numarul masinilor din Bulgaria ar putea sa atinga cifra de trei milioane pana la finele anului 2008, a anuntat comandantul Politiei Rutiere din tara vecina, Alexi Stratiev. Situatia se datoreaza faptului ca, de la admiterea in Uniunea Europeana, numarul masinilor inmatriculate s-a inmultit exponential.

In 2007 au fost inmatriculate 420.000 de masini noi, iar in acest an numarul lor ar putea fi aproximativ la fel, in cel mai rau caz 400.000, arata statisticile. Pentru a avea un termen de comparatie, in ultimii cinci ani dinantea aderarii, in Bulgaria se inmatriculau undeva intre 100.000-200.000 masini.

Ca si la noi de altfel, si in marile orase din Bulgaria exista o problema a traficului: masini din ce in ce mai multe pe strazi create pentru un numar restrans de masini.

La o populatie estimata la 7,3 milioane de locuitori, ar veni in medie cam o masina la 2,4 locuitori, ceea ce ar echivala o masina per familie. Calculul este insa unui strict statistic, deoarece nu trebuie uitat ca o parte semnificativa dintre masini sunt detinute de companii.