Cele trei companii – Geleri Import Export, Gelro Impex şi Mega Group – sunt înregistrate în România, pe o rază de 100 km în jurul Bucureştiului, se precizează într-un comunicat al Departamentului american al Trezoreriei, citat de Agerpres.

Acestea au legături cu Zeyneddin Geleri, care este un membru de rang înalt al PKK, considerat organizaţie teroristă de către SUA şi de către Uniunea Europeană, şi este de asemenea membru al unei grupări de trafic de narcotice din România.

Geleri, împreună cu alţi doi cetăţeni turci şi cu un altul domiciliat în România, sunt acuzaţi că "aparţin unei organizaţii de trafic de droguri cu sediul în România, care utilizează întreprinderi de export-import pentru activităţi ilegale în Europa", conform comunicatului.

Din 2008, PKK este vizat de sancţiuni americane împotriva traficanţilor de droguri. Washingtonul consideră că traficul de opiu şi cannabis către Europa este una din principalele surse de venit ale acestuia, care îi permite "să obţină arme şi material".