Timp de două zile, de marți până joi, Klaus Iohannis, președintele româniei, va fi în SUA, la New York, unde va conduce delegația României la a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Acesta a plecat de la Bucureşti spre New York cu un avion privat închiriat, în timp ce premierul şi câţiva miniştri au zburat cu un avion Turkish Airlines, cu escală la Istanbul.

Șeful statului este cazat la New York, la Hotelul Mandarin Oriental din Manhattan, lângă celebrul Central Park.

De precizat este că preţurile pentru o noapte în acest hotel pornesc de la aproximativ 1500 de dolari, iar un apartament cu vedere la Central Park ajunge și la 3500 de dolari pe noapte.

Emmanuel Macron, Preşedintele Franţei, este cazat la Hotel The Pierre A Taj, unde un apartament costă aproximativ 1000 de dolari pe noapte.

Președintele Iohannis participă marți, de la 16.00, ora României, la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

În plus, acesta va fi prezent de la 1.00, ora României, la recepţia oferită de Uniunea Europeană în onoarea șefilor de delegații, iar de la 1.40, ora României, va participa la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA Donald Trump şi Prima Doamnă în onoarea șefilor de delegaţii.