Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a suspendat tranzacţiile cu acţiuni Flamingo International (FLA), pentru circa 40 de minute, cu scopul informării investitorilor cu privire la cererea retailerului de electronice, electrocasnice şi IT&C privind intrarea în insolvenţă.

La momentul suspendării operaţiunilor, în jurul orei 14:25, titlurile companiei erau tranzacţionate la 0,0248 lei, preţ cu 2,75% sub ultima cotaţie de marţi. Operaţiunile însumau 28.000 de lei. La această cotaţie, Flamingo are o capitalizare de 14,3 milioane lei (3,4 milioane euro).

Transferurile cu aceste acţiuni urmau să fie reluate la ora 15:20, fiind precedate de o perioadă de predeschidere, de 15 minute, în care investitorii puteau introduce, sau după caz, să retragă ordinele de tranzacţionare, însă fără realizarea efectivă a operaţiunilor.

Flamingo a solicitat instanţei protecţie faţă de creditori, prin declanşarea procedurii de reorganizare judiciară, după ce ING Bank a respins cererea de reducere suplimentară a datoriei şi a început miercuri să execute silit stocurile unor magazine.

SURSA: Mediafax