Preţul, de 125 dolari pe acţiune, depăşeşte cu 6,9% cotaţia bursieră a Onyx de la finalul şedinţei de vineri, de 116,96 dolari.

Onyx a primit anul trecut avizul autorităţilor americane pentru medicamentul împotriva cancerului Kyprolis, estimat să genereze până în 2021 venituri de peste 3 miliarde de dolari.

Contacaţi de Bloomberg, reprezentanţii celor două companii americane au refuzat să comenteze informaţiile.

Sursele citate au afirmat că negocierile nu s-au încheiat şi există încă şanse ca preluarea să nu se materializeze.

Potrivit informaţiilor apărute anterior în presă, grupurile AstraZeneca, Pfizer şi Novartis au fost de asemenea interesate să preia Onyx.

Onyx este cunoscută în Europa în principal pentru medicamentul Nexavar, destinat tratamentului împotriva cancerului la ficat sau rinichi, comercializat pe continent îm parteneriat cu grupul german Bayer.

Preluarea pentru 10,5 miliarde de dolari ar fi a treia mare tranzacţie din ultimii trei ani în domeniul biotehnologiei. Sanofi a cumpărat în 2011 pentru 20,1 miliarde de dolari compania americană Genzyme, specializată în dezvoltarea de medicamente pentru tratamentul bolilor rare. Ulterior, Gilead Sciences a cumpărat Pharmasset pentru 10,6 miliarde de dolari.

Amgen este cunoscută în principal pentru poziţia dominantă în SUA pe segmentul medicamentelor împotriva anemiei şi caută să-şi diversifice portofoliul.

SURSA: Mediafax