Prin achiziția unui pachet de 50% din acțiunile EuCom, Ascendis, continuă seria investițiilor strategice, ce au ca scop diversificarea serviciilor oferite clienților din România și Republica Moldova.

În urma tranzacției, EuCom și Ascendis țintesc locul 1 pe piața cursurilor de limbi străine.

„Compania noastră devine, astfel, un  centru regional complet de know-how, servicii de training şi dezvoltare organizațională”, declară Marius Opriș, Partener Ascendis.

Fondată în anul 2004 de către Delia Dragomir și Silviu Dragomir, compania EuCom a ajuns, în momentul de față, la o rețea de 200 de traineri filologi care livrează cursuri pentru 31 de limbi străine, oriunde în România. Numai în anul 2012, trainerii EuCom au susținut, cumulat, peste 100.000 de ore de instruire, pentru mai mult de 5.000 de participanți.

„Am intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, în care ne propunem să devenim numărul 1 pe piața cursurilor de limbi străine și să ne extindem și în alte țări. Pentru a realiza toate acestea aveam nevoie de un partener strategic, care să dispună de experiență, precum și de resurse financiare. Negocierile cu Ascendis au început în urmă cu un an și jumătate. A contat foarte mult faptul că modelul de business Ascendis se potrivește cu modelul EuCom”, explică Silviu Dragomir, Managing Partner EuCom.

Compania EuCom deține un portofoliu de 50 de clienți, cei mai mulți provenind din sectoarele energetic, financiar-bancar, servicii de sănătate, telecom, automotive, IT, producție și retail.

În 2012, firma de cursuri de limbi străine a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 500.000 de euro, iar pentru anul în curs estimează venituri de 750.000 de euro.

Noul acționariat va păstra brandul EuCom și își propune dezvoltarea și instalarea pe poziția de lider în România, în cel mult doi ani. Tranzacția va fi urmată, în 2013, de extinderea în Republica Moldova, o piață pe care Ascendis a intrat în septembrie anul trecut, când și-a deschis prima filială în afara României, la Chișinău.

Pe piața autohtonă, atât Ascendis, cât și EuCom își propun să câștige aderență din partea companiilor de stat, în prezent în număr foarte mic în portofoliile celor două companii.

„Lucrăm cu majoritatea companiilor din România, din toate domeniile de activitate. Ne propunem să creştem numărul de proiecte implementate în sectorul public, deoarece considerăm că aici există cea mai mare nevoie de training. Aceasta este una dintre direcțiile-cheie de dezvoltare pentru viitorii ani”, declară Marius Opriș.

În urma tranzacției, cei doi fondatori ai companiei au rămas acționari ai EuCom, iar Silviu Dragomir va continua să conducă centrul de cursuri de limbi străine, în calitate de director general.

Înfiinţată în 1997, Ascendis este cea mai mare companie de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale din România, cu o echipă de 40 de consultanţi şi un portofoliu de peste 300 de clienţi. În anul 2012, compania a facilitat peste 2000 de zile de training şi consultanţă şi a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro. Tot în 2012, Ascendis și-a deschis prima filială în afara țării, în Republica Moldova, la Chișinău.