Proiectul The Bridge, care cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 mp, va fi preluat de către grupul Dedeman. Prima fază a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM, a doua fază se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.

”Această tranzacție marchează un moment de referință pentru piața imobiliară locală, dar și pentru economia românească. Am arătat că un dezvoltator român poate concura cu marile grupuri internaționale pe o piață foarte dinamică și că poate încheia tranzacții de anvergură. Mulțumim grupului Dedeman pentru că au ales să facă primul pas pe acest segment de piață cu proiectul The Bridge”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și co-fondator Forte Partners.

Aceasta este tranzacţia prin care fraţii Pavăl intră pe piaţa imobiliară, după ce anul trecut s-au retras în ultimul moment din achiziţia clădirilor de birouri AFI Park din Cotroceni, într-o tranzacţie evaluată atunci la 164 mil. euro.

„Proiectul The Bridge este unul dintre cele mai atractive de pe piața de real estate și achiziția lui va consolida activitatea grupului Dedeman. Sperăm să marcăm un nou început pentru antreprenorii români, care să aducă mai multă încredere în dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de anvergură”, a declarat Dragoș Pavăl, CEO Dedeman.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată pe sectorul birourilor, depăşind recordul marcat recent de fondul de investiţii Lion’s Head Investments, care a plătit 170 mil. euro pe complexul de birouri Oregon Park din cartierul Pipera.

Grupul Dedeman, cu o cifră de afaceri în 2017 de peste 1,37 miliarde de euro, este deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl. Cei doi antreprenori ocupă locul doi în ultima ediţie a Top 300 Capital cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 1,1 – 1,2 mld. euro. Dedeman este cel mai mare angajator român, cu peste 10.000 de angajați, având cea mai întinsă rețea de comerț cu amănuntul, ce cuprinde 48 de magazine de bricolaj, două centre logistice și parc auto propriu. Recent, Grupul Dedeman a preluat o participaţie de peste 50%  din producătorul de cărămizi Cemacon din Cluj-Napoca. Tranzacţia a inclus companiile Cemacon SA şi Cemacon Real Estate.

Forte Partners  a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 300 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial. Compania a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, Nova Building și The Bridge 1, precum și proiectul rezidențial Londra 27 și are în derulare proiectele The Bridge 2, Calderon 80 și Aviației Park.

Fondatorii Forte Partners sunt Geo Mărgescu, fostul coordonator al activităţilor imobiliare locale ale grupului italian Cefin, Ionuţ Dumitrescu, fondatorul companiei de consultanţă imobiliară Eurisko, şi Johny Jabra, fondatorul brandurilor Primola şi Nova Brasilia.