Declanşarea procedurii privind emisiunea de obligaţiuni corporative, negarantate, neconvertibile în acţiuni, a fost aprobată marţi de acţionari la Adunarea Generală Extraordinară. 

Această emisiune de obligaţiuni este destinată finanţării 'Planului de dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale în perioada 2014-2023'. 

'Conducerea executivă şi administrativă a societăţii poartă întreaga responsabilitate pentru îndeplinirea demersurilor şi pentru respectarea tuturor prevederilor legale incidente acestei operaţiuni, astfel încât să nu se producă prejudicii societăţii şi acţionarilor săi', se menţionează în raport. 

Transgaz Mediaş are prevăzute pentru 2015 cheltuieli de investiţii în valoare de 631,1 milioane lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli publicat în Monitorul Oficial. 

Veniturile totale ale societăţii sunt estimate la 1,695 miliarde lei, iar cheltuielile totale la 1,251 miliarde lei, Transgaz urmând să încheie anul cu un profit net de 371,412 milioane lei. 

Transgaz a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 199,3 milioane lei, în scădere cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut. Veniturile totale ale companiei au scăzut cu 11%, respectiv cu 55,47 milioane lei, faţă de primele trei luni din 2014, ajungând la 471,28 milioane lei.

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: