Transelectrica (TEL) a contract un credit de 33 milioane de lei de la BRD, pentru suplimentarea surselor de finanţare a proiectelor de investiţii aflate în derulare, a anunţat, miercuri, operatorul naţional de transport al energiei.

Împrumutul este contractat în lei, pe o perioadă de şapte ani, dintre care doi ani de graţie şi cinci ani de rambursare, potrivit anunţului companiei transmis, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Garantarea împrumutului se va face prin cesiune de creanţe şi garanţie reală mobiliară asupra conturilor curente deschise la banca.

„Finalizarea acestor proiecte va conduce la creşterea siguranţei în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, în concordanţă cu standardele europene din domeniul energetic”, se arată în comunicat.

Transelectrica este operatorul naţional de transport al energiei şi este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 73,6% din titluri, în timp ce Fondul Proprietatea are 13,5%.

Acţiunile companiei au închis şedinţa de marţi a Bursei de Valori Bucureşti la preţul de 15,2 lei pe unitate, în scădere cu 1,94%. Transelectrica are o capitalizare de 1,11 miliarde de lei.

SURSA: Mediafax