Fabrica de oţel beton pe care Transdanube Industries o va construi la Olteniţa ar putea avea o capacitate de 700.000 tone pe an, peste cea stabilită iniţial, de 500.000 tone pe an, dacă piaţa locală a construcţiilor va creşte în următorii doi ani.

O altă condiţie este dezvoltarea reţelei electrice din zonă a companiei Enel.

„Estimăm că vom începe producţia în primul semestru din 2013, iar la sfârşitul acelui an anticipăm că vom ajunge la o cifră de afaceri de 250 milioane euro”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al Transdanube Industries, Thommaso Serano.

El a adăugat că jumătate din producţie va fi exportată, cealaltă jumătate fiind destinată pieţei interne, iar materia primă va proveni din România.

Cu gândul la extindere

Totodată, compania intenţionează să achiziţioneze mai mult teren de la autorităţile locale în vederea unei potenţiale extinderi. Până în prezent, compania a cheltuit peste zece milioane euro pentru achiziţia terenului destinat construcţiei fabricii.

Serano a adăugat că investiţia este finanţată, pentru început, din fonduri proprii, dar compania discută şi cu bănci precum BERD, BCR, UniCredit sau Citi Bank pentru atragerea de finanţare.

„Un ajutor de stat ar fi foarte binevenit, am început discuţii, dar nu vedem un sprijin prea mare din partea guvernului. Astăzi, nu aşteptăm niciun ajutor de stat de la România, dar am accepta orice fel de sprijin. România este o ţară foarte birocratică, am vrea să ne fie facilitată această investiţie, dar nu aşteptăm un ajutor de stat în bani, ci mai degrabă în reţele electrice, apă etc.”, a adăugat Serano.

În fabrica de la Olteniţa vor lucra 300 de angajaţi. Miercuri, compania va demola trei turnuri de la fosta fabrică în vederea începerii construcţiei fabricii de fier beton.

Firma Transdanube este deţinută de Liberty International, grup deţinut de oameni de afaceri indieni.

SURSA: Mediafax