Traian Băsescu a intervenit, la Realitatea TV, în războiul declanșat astăzi între premierului Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis.

El a explicat că Executivul  nu poate fi schimbat dacă nu a obținut votul la o remaniere.

„Dacă va fi o propunere de remaniere care nu trece, Guvernul nu are decât să revină cu o nouă listă de miniștri sau cu o completare. Nu se pune problema căderii Guvernului, Constituția nu permite. Guvernul poate să cadă doar prin moțiune de cenzură sau prin demisia primului ministru.” a arătat Băsescu.

PSD ar avea nevoie de o majoritatea de 233 de voturi dacă va merge cu Guvernul în Parlament. Fostul președinte a susținut, însă, că ”la o remaniere, Constituția nu spune dacă trebuie majoritate absolută sau simplă, a celor prezenți în sală”.

”Personal, nu cred că trebuie dată aceeași putere Parlamentului la momentul unei remanieri cu puterea Parlamentului la numirea unui Guvern. Cred că va trebui o clarificare de la CCR cum se trece remanierea prin Parlament.

În situația de față, eu aș recomanda oricărui prim-ministru să renunțe. Va fi un joc fără sfârșit”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP a ținut să menționeze că nu înțelege de ce Iohannis nu a semnat decretele pentru interimate, în condițiile în care a emis decretele de numire a miniștrilor pentru acele posturi.