Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat în februarie la opt ani de închisoare, însă decizia nu este una definitivă. Traian Băsescu a afirmat marți seară la Realitatea TV că Vâlcov ar fi trebuit să-și termine procesul și că el este „cel mai nesănătos lucru care se putea întâmpla”.

De asemenea, fostul președinte al României l-a criticat dur pe actualul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, numindu-l „discotecar”.

„E cel mai nesănătos lucru care se putea întâmpla. Acest om trebuia să stea să îşi termine procesul. La el s-au găsit şi lingouri şi bani. Acesta e un proces în care probele nu pot fi ascunse. Poate picturile nu sunt toate originale, dar ele sunt probe reale. Acest om trebuia să stea la Slatina şi să aştepte sentinţa, nu ca să vadă dacă îl condamnă, ci câţi ani îi dă. Iar el este creierul în economie, alături de discotecarul acela de la Finanţe. Ăsta e ministru de Finanţe şi nu a administrat conturile unei societăţi la viaţa lui. Remeş ştia meserie. Ialomiţianu ştia meserie, a fost şef de finanţate publice judeţene, la Braşov. Ştia foarte bine finanţele Ialomiţianu. Nu avea ce să caute”, a declarat Traian Băsescu, la Realitatea TV.

În dosarul lui Vâlcov, judecătorii au dispus confiscarea a 6.200.000 lei. Consilierul Vioricăi Dăncilă a fost trimis în judecată 2015 pentru trafic de influenţă și spălare de bani.

În discursul pe care l-a avut aseară, Traian Băsescu a spus despre Liviu Dragnea că este „incult economic”.

„Înţeleg că Dragnea îl consideră geniu (pe Darius Vâlcov – n.r.). A spus «acest om genial». Eu chiar cred că e atât de incult economic Dragnea încât dacă unul îi vorbeşti şi el nu înţelege, spune «ăsta e genial»”, a spus Băsescu.