Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar PMP, a comentat, duminică seara, la România TV, despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. În opinia sa, ”lichelismul a întrecut orice măsură în ceea ce privește susținerea Laurei Codruța Kovesi”.

„Este un concurs pe cont propriu. Discuțiile au apărut după ce a trebuit să sea dea un vot în Parlamentul European (…)”, a precizat fostul președinte.

El a apreciat drept ridicolă vestea implicării președintelui francez Macron în procedura de selecție a procurorului european. Băsescu a susținut  că eurodeputații care ”vorbesc fără să îi întrebe nimeni” i-ar face mai bine Codruței Kovesi dacă s-ar abține.

”Eu nu cred că nici Macron nu va interveni ca să îl retragă pe candidatul francez. Mi se pare de un ridicol… Dar în mod cert doamna Kovesi are șanse (…) Încearcă să adune o brumă de voturi pe spinarea lui Kovesi (unii parlamentari europeni, n.red.). Nu mai este nicio dezbatere în PE pe această temă și cu toate astea avem oameni care iau cuvântul și spun că o susțin pe Kovesi fără să îi întrebe nimeni. I-ar face un bine dacă s-ar abține, oricum Kovesi are o șansă mare, e destul de bine plasată”, a mai declarat Traian Băsescu.