Iată cele mai importante declarații ale șefului statului:

    Voi transmite la parlament textul proiectului de modificare a Constituției
    Bulgaria a emis o lege prin care rezolvă problema averilor ilicite
    decizia JAI vizează confiscarea averilor ilicite în mod extins și la rudele pe numele cărora și-au mutat averile cei aflați în anchete.
    Pot oricând să explic modul cum mi-am dobândit averea.
    singurii care nu au nici un fel de răspundere pentru proasta gestionare a activității lor sunt judecătorii și procurorii.
    statul român nu mai poate să plătească corupția și incompetența judecătorilor.
    nu vreau să deschid o cutie a Panforei dar trebui să recunoasștem că am văzut prea mulți oameni au fost duși spre arestare după care nu s-a mai întâmplat nimic.
    nu vreau ca statul român să devină un stat polițienesc doar pentru că un procuror incompetent cere arestarea și pe urmă nu se mai întâmplă nimic în dosar. Și procurorii trebuie să răspundă.
    Când statul român este amendat la CEDO, acum nu e amendat judecătorul. Aceste daune trebuie să se răsfrângă asupra doamnei sau domnului judecător. Trebuie să fim responsabili când ne numim judecători. Dacă această lege va trece, va trebui să stabiliească și răspunderea judecătorilor. Prea mulți arestați degeaba, prea multe verdicte eronate.
    Modificarea Constituţiei ţine de asigurarea stabilităţii politice.
    Avem o Constituţie bună în principiile ei. Ea suferă de neclariităţi.
    Ţinta noastră trebuie să fie o datorie publică atât de mică cât se poate. 605 din PIB este ținta maximă stabilită prin tratatul de la Mastricht. Foarte multe state nu au respectat această regulă.
    Măsuri de austeritate cum am luat noi trebuie să ia Grecia, a luat Spania, ia Italia, a luat deja Marea Britanie.