Autorităţile din Grecia au anunţat sâmbătă prelungirea cu trei săptămâni, până la 27 aprilie, a măsurilor de izolare în vigoare în ţară, relatează AFP, conform Agerpres.

„Ne aşteaptă săptămâni dificile. Dacă relaxăm eforturile, virusul ne va distruge” , a declarat Nikos Hardalias, ministrul adjunct pentru Protecţie civilă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Sotiris Tsiodras, a declarat că au fost depistate 60 de noi cazuri în urmă cu o zi, crescând la 1.673 totalul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus.

Un număr de 68 de persoane au murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, vârsta medie fiind de 74 de ani.

Guvernul grec speră să împiedice deplasările populaţiei cu ocazia Paştelui Ortodox, pe 19 aprilie, şi a anunţat că numai rezidenţii permanenţi vor avea voie să urce la bordul ambarcaţiunilor care fac legătura între continent şi numeroasele insule greceşti.

O măsură similară a luat și Spania

Prim-ministrul spaniol, Pedro Sánchez, a anunţat sâmbătă că prelungeşte starea de urgenţă cu două săptămâni, până pe 26 aprilie, după cum informează El Pais. Decizia vine în urma consultărilor premierului cu comitetul ştiinţific, care analizează toate datele şi modelele statistice prin care calculează evoluţia epidemiei.

Este deja a treia prelungire a stării de urgență în Spania, ce a fost decretată inițial pe 15 martie.

Spania a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 809 decese cauzate de Covid-19, acesta fiind cel mai scăzut număr din ultima săptămână. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii, până în prezent, Spania a înregistrat 11.744 de decese. Numărul de noi cazuri depistate în decurs de 24 de ore este de 7.026, totalul ajungând la 124.736, de la începutul epidemiei.