Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu, condoleanţe sincere pentru familiile îndoliate

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi premierul României, Marcel Ciolacu, au transmis, miercuri seară, mesaje de condoleanţe familiilor cetățenilor români care și-au pierdut viața în Italia.

„Profund îndurerat de veştile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat şi vieţile a patru cetăţeni români.

Transmit condoleanţe şi multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare”, a transmis, miercuri seară, Klaus Iohannis prin intermediul rețelelor sociale.

„Doresc să transmit condoleanţe familiei celor patru români care şi-au pierdut viaţa în teribilul accident de autocar de ieri din Italia. Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.

Dumnezeu sa-i odihnească”, a transmis, la rândul său, premierul României pe contul lui de Facebook.

Postările lor au strâns zeci de comentarii, printre care: Dumnezeu să-i odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate! / Sincere condoleanțe / Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace !!! Lumină veșnică !!! Condoleanțe familiilor îndurerate !!!

Patru cetățeni români au murit în Italia, marți seară

Vă amintim că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că patru cetățeni români au murit într-un accident rutier. Tragedia a avut loc pe data de 3 octombrie 2023 în Mestre, Italia.

„Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgenţă, în urma informaţiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite, şi au solicitat autorităţilor locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la faţa locului, în regim de urgenţă, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate”, a transmis, miercuri după-amiază, instituția respectivă.

Procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanţele producerii accidentului şi gravitatea ei. Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat şi la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenţei consulare specifice în astfel de situaţii.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Din cele mai noi informații, se pare că cei patru români, doi adulți și doi copii, erau toți din aceeași familie.