Doliu în rândul cadrelor medicale din țară! România a mai pierdut un „soldat” din prima linie în lupta cu coronavirusul. Un alt medic de renume și-a pierdut viața din cauza infecției cu Sars-Cov-2. Este vorba despre Liliana Croitoru, medic gastroenterolog și internist. Aceasta a trecut la cele sfinte duminică după-amiază.

Anunțul cutremurător a fost făcut public de unitatea medicală unde își desfășura activitatea. Colegii regretatului medic sunt acum îndurerați de pierderea umană suferită: „A plecat dintre noi!”

Cauza decesului

Potrivit monitorulsv.ro, Dr Liliana Croitoru nu era vaccinată. Familia acesteia a fost contaminată la finalul lunii anterioare. Soțul și fiul acesteia erau vaccinați, însă nu și ea. Băiatul a suferit o formă ușoară a bolii, dar cei doi adulți au fost nevoiți să se spitalizeze. Aceștia au fost internați, luni, întâi noiembrie, iar duminică, 14 noiembrie, medicul gastroenterolog a decedat.

„Drum lin spre stele!”

În urma nefericitului eveniment, Spitalul Județean Suceava a scris un mesaj emoționant pentru femeia care a avut „întotdeauna relații excelente” și care a urmat „o ascensiune treptată, de la tânăr medic absolvent până la doctor în științele medicale.”

„A făcut parte din acea pleiadă de medici cu o ascensiune treptată, de la tânăr medic absolvent, până la medic primar cu dublă specialitate şi doctor în ştiinţe medicale. Fire deosebit de perseverentă, şi-a fixat cu ințelepciune obiectivele, fiind capabilă de disponibilitate la efort, a urmărit realizarea lor până la atingerea deplină a scopului propus. A avut întotdeauna excelente relaţii, atât pe plan profesional, cât şi pe plan uman, bazate pe un comportament etic ireproșabil în relația cu pacienții, cu colegii, dar şi cu societatea.

A plecat dintre noi în duminica zilei de 14 noiembrie 2021. Drum lin spre stele! Întreaga comunitate medicală, prieteni, rude, pacienți sunt profund îndurerați de pierderea distinsei dnei doctor.”, a fost mesajul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul loan cel Nou” din Suceava, publicat de obiectivdesuceava.ro.

Dr. Croitoru Liliana a fost un cunoscut medic primar în medicină internă şi gastroenterologie. Aceasta a fost doctor în științe medicale, fost șef pe secția gastroenterologie la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul loan cel Nou” din județul Suceava.