Fostul fotbalist Gheorghe Hagi a transmis un mesaj de condoleanţe după decesul fostului său tehnicianului Radomir Antic, pe care îl consideră un mare antrenor, dar în aceeaşi măsură şi un mare om.

Într-o postare pe contul personal de Facebook, tehnicianul echipei FC Viitorul a scris despre cel care i-a fost antrenor la Real Madrid: „Veşti teribile. Un mare antrenor, dar şi un mare om. Odihneşte-te în pace, Radomir Antic”. Hagi l-a avut antrenor pe Antici la Real Madrid în 33 de partide, în perioada martie 1991 – ianuarie 1992.

Singurul antrenor care a pregătit cele trei puteri ale Spaniei

Sârbul Radomir Antic, fostul antrenor al echipelor Real Madrid, FC Barcelona şi Atletico Madrid, a decedat, luni, la vârsta de 71 de ani. Antic a fost singurul antrenor care a pregătit cele trei mari cluburi spaniole.

Tehnicianul sârb a condus-o pe Atletico timp de cinci sezoane, câştigând titlul de campioană şi Cupa Spaniei în sezonul 1995/96. Născut la Zitiste, pe 22 noiembrie 1948, Antic a condus-o pe Atletico în 189 de partide oficiale, 144 în La Liga, 22 în Copa del Rey, 13 în UEFA, 8 în Liga Campionilor şi 2 în Supercupa Spaniei.

Radomir Antic a jucat ca fundaş, printre altele, la Partizan Belgrad, Fenerbahce, Real Zaragoza şi Luton Town, având o singură selecţie în naţionala Iugoslaviei.

Antic le-a mai antrenat pe Real Zaragoza, Real Oviedo, Celta Vigo, naţionala Serbiei, Shandong Luneng şi Hebei Fortune.