UPDATE: O persoană a murit în urma accidentului feroviar

O femeie a murit în urma accidentului feroviar produs sâmbătă seara în Gara Galați. Decesul s-a produs la Spitalul de Urgență din Galați acolo unde au fost transportate cele patru victime ale accidentului. Mai multe instituții au declanșat anchete.

Femeia a murit după ce a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii, au anunțat reprezentanții unității medicale. Deoarece este vorba despre o angajată a CFR, cazul va fi anchetat de Inspectoratul de Muncă. Verificări mai fac Poliția și CFR.

Sâmbătă, 25 martie, a avut loc un accident feroviar în Gara CFR Galați

Sâmbătă seară, 25 martie 2023, a avut loc un accident feroviar în Gara CFR Galaţi, în urma căruia patru persoane au fost rănite (doi călători şi doi angajaţi ai CFR). O persoană este în stop cardio-respirator, iar restul sunt încarcerate (un bărbat, şeful de tren şi mecanicul locomotivei). La faţa locului au intervenit echipaje de la SMURD, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Transporturi Galaţi, a transmis ISU Galaţi.

Potrivit informațiilor transmise de IPJ Galaţi, accidentul respectiv s-ar fi produs după ce locomotivei care făcea manevre i s-a defectat sistemul de frânare şi a intrat în vagonul de călători al unui tren care circula pe ruta Galaţi-Buzău. Accidentul s-a produs pe linia 4 a Gării CFR Galați şi în urma sa au rezultat patru victime.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a cerut deja verificări din partea CFR Călători

La doar câteva minute distanță după ce a avut loc acest accident, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat deja verificări și măsuri rapide din partea CFR Călători.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a declarat, sâmbătă seară, Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat de presă.

Ce a transmis CFR Călători?

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon. În urma impactului, din primele informații au fost rănite 4 persoane aflate în tren.

3 dintre acestea sunt mecanicul, conductorul si seful de tren, dar si un calator, pentru care a fost solicitat serviciul Ambulanță, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodadă au fost avariate locomotiva și vagonul. În tren se afla 1 călător. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflata la fata locului”, a informat CFR Călători prin intermediul unui comunicat de presă.