Este vorba despre Vasile Daniel Mitu, un preot dintr-o localitate din vecinătatea reședinței de județ Râmnicu Vâlcea. Acesta oficia slujbe de mai bine de un deceniu şi jumătate la Parohia Dăeşti I din Protoieria Călimăneşti – Vâlcea.

Părea să răspundă la tratament

În urmă cu mai bine de trei săptămâni, preotul a fost diagnosticat pozitiv la COVID-19 și a fost internat în spital. Inițialș, acesta părea să răspundă la tratament dar starea acestuia s-a înrăutățit brusc.

Trebuie menționat că în data de 22 noiembrie, reprezentanţii administraţiei locale transmiteau pe pagina de socializare a primăriei că pretul se simte mai bine.

„Vă transmitem cu bucurie faptul că preotul Mitu Vasile Daniel, se simte din ce în ce mai bine. Îi dorim sănătate şi un post binecuvântat! În aceste vremuri de grea încercare pentru toată lumea, să plecăm genunchii rostind o rugăciune către Dumnezeu..”, au scris reprezentanţii administraţiei locale pe Facebook în acel moment.

Comunitatea este îndoliată

În data de 1 decembrie, regretatul preot a făcut un stop cardio-respirator, căruia nu i-a supraviețuit. Vasile Daniel Mitu lăsat în urmă două fetițe și o comunitate îndoliată.

„Vestea trecerii în neființă a preotului Dan Vasile Mitu, ne-a îndurerat profund. Comunitatea din Dăești a pierdut un om de mare valoare. De azi, suntem mai săraci! Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să le dea putere tuturor celor apropiați în aceste momente grele! Dumnezeu să odihnească sufletul părintelui în ceata sfinților! Regrete eterne!”, a transmis primarul comunei, conform unei postări de pe Facebook a reprezentanților administrației locale.

Bilanţ COVID-19, 3 decembrie

Până astăzi, 3 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 492.211 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 381.001 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.661 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.