Tragedia momentului în lumea jurnalistică. Lidia Bobână, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Colegii ei au anunțat vestea tragică, iar potrivit acestora, jurnalista a pierdut lupta cu o boală incurabilă.

Jurnalista Lidia Bobâlnă a muncit timp de 34 de ani la Radioul Național, realizând emisiuni de succes. De asemenenea,  ea a fost distinsă cu medalia „Mihai Eminescu”, în anul 2000, iar în ultimul an a colaborat cu ziarul „GAZETA de Chișinău”.

Imediat după aflare veștii tulburătoare, colegi de-ai săi au reacționat imediat pe rețelele de socializare și au transmis mesaje de condoleanțe. De asemenea, ei au avut numai cuvinte de laudă la adresa lidiei Bobână.

Tragedia momentului în presa din România 

„Primul premiu în domeniul jurnalismului mi l-a înmânat ea, Lidia Bobână. Mi-a zâmbit și mi-a spus atunci că e foarte bucuroasă că premiul respectiv merge anume la Ungheni.
Un pic mai târziu, aveam să aflu că și ea e de prin părțile Ungheniului, iar tatăl ei e nimeni altul decât scriitorul Vasile Vasilache.
Ne-am mai întâlnit de câteva ori. Mereu jovială, cu zâmbetul pe buze… Am realizat și un interviu cu ea, pe care l-am publicat în „Expresul”. „Nu am timp să obosec”, îmi spusese atunci. Și totuși, se pare, a obosit. A plecat într-o lume mai bună. Drum lin spre stele, Lidia Bobână”,  a scris unul dintre colegii săi.
Sursă foto: facebook/ Lucia Bacalu Jardan
O altă colegă și-a arătat regretul pentru marea pierdere a presei din România.
„S-a prăpadit si Lidia Bobână, care a lucrat timp de 34 de ani la Radioul Naţional. Cea atat de iubita de toata lumea care a citit/a ascultat macar o data un articol/o emisiune radio. Lidia s-a stins din viata la o varsta la care condeiul gazetaresc era inca in mare putere.
Cu lacrimi in suflet, ne alaturam si noi suferintei familiei sale. Sa trimitem o rugaciune pentru ea. Ne rugam pentru linistea sufletului sau. Adio, Lidia! O zi cernita s-a lasat, nemilos, peste breasla noastra!”, a scris aceasta.
Lidia Bobână s-a născut în satul Unţeşti, pe 16 martie 1947, fiind fiica scriitorului Vasile Vasilache. A absolvit Facultatea limbi străine, specialitatea filologie spaniolă şi engleză, la Universitatea de Stat din Moldova.