Un cunoscut miliardar și filantrop american, Chris Cline, a murit recent, alături de fiica sa și alte 5 persoane după ce s-a prăbușit cu elicopterul în Bahamas. Magnatul american al cărbunelui, Chris Cline, a plecat cu elicopterul pe timp de noapte către Florida deoarece fiicei sale de 22 de ani, Kameron, i se făcuse rău. Cei doi au murit alături de David Jude, 56 de ani, Brittney Layne Searson, 21 de ani, Jillian Nicole Clark, 22 de ani și Delaney Lee Wykle, 22 de ani.

Chris Cline a donat un milion de dolari comitetului inaugural al preşedintelui Donald Trump. Liderul de la Casa Alba a reacționat pe Twitter cu un mesaj de condoleanțe.

Poliția din Bahamas a publicat o fotografie cu epava elicopterului, pe fundul Oceanului. Potrivit avocatului său Brian Glasser, contactat prin telefon de agenţia Bloomberg, accidentul a avut loc joi în largul arhipelagului Bahamas. Guvernatorul Virginiei de Vest, Jim Justice, a confirmat pe Twitter moartea lui Chris Cline care era originar din acest stat, fără a preciza cauza. Potrivit guvernatorului, Virginia de Vest a pierdut “un superstar” şi “un prieten foarte apropiat”.

“Chris Cline a construit un imperiu şi era întotdeauna prezent pentru a face o donaţie când apărea ocazia. Ce om minunat, iubitor şi generos”, a adăugat guvernatorul.

Elicopterul s-a prăbuşit joi dimineaţă devreme în nordul arhipelagului, potrivit ministrului turismului şi aviaţiei din Bahamas Dionisio D’Aguilar, citat de cotidianul The Nassau Guardian.

“Am localizat aparatul. Se pare că cei şapte pasageri au rămas la bord şi s-au scufundat, dar nu putem confirma încă nimic”, a spus ministrul.

“Cred că s-a prăbuşit la scurt timp după decolare”, a adăugat el. Autorităţile încearcă să ajungă la elicopter, scrie știrileprotv.ro.

Pilotul nu a cerut permisiunea înainte de a decola, a precizat el. Chris Cline a fondat Foresight Energy, exploatând patru mine în bazinul Illinois (nordul Statelor Unite) şi fuzionând în 2015 cu grupul american Murray Energy. Potrivit unor prieteni ai săi, citaţi de cotidianul din Virginia de Vest The Register Herald, elicopterul zbura din Bahamas spre Fort Lauderdale, Florida.