Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că valorile de trafic au început să crească pe DN1 Ploieşti – Braşov, pe sensul de urcare către munte, în zonele Comarnic (km 102-107) şi Buşteni (km 128-130), unde s-au format coloane de autovehicule în deplasare, cu o viteză de 20 km/h.

De asemenea, din cauza numărului mare de autovehicule, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, valorile fiind crescute pe sensul de mers către Piteşti. Pe ambele rute se circulă în condiţiile unui carosabil umed, fiind semnalată ploaie uşoară.

Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste responsabilitate şi disciplină în trafic, să evite să aibă alte preocupări de natură a le distrage atenţia, să semnalizeze orice schimbare a direcţiei de mers, să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule, să folosească luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, prezenţi pe drumurile publice pentru fluidizarea circulaţiei.