Femeile să poarte roșu de Revelion

Românii au tradiții, însușite de la bunici, pentru noaptea de Revelion. Una dintre ele se referă la culoarea roșie.

Este o culoare care simbolizează viața, puterea, dorința și dragostea, este asociată cu extremele și este considerată una dintre cele mai intense culori primare. În contextul Revelionului, femeile care aleg să poarte roșu vor atrage noroc și fericire în anul ce vine. Se spune că acestea vor fi iubite și apreciate. Femeile singure pot avea speranța de a-și găsi jumătatea.

De asemenea, a doua tradiție importantă presupune ca oamenii să aibă bani la ei la trecerea dintre ani. Acest obicei simbolizează dorința de prosperitate financiară și abundență în noul an. Având la tine bani în noaptea de Revelion se spune că asta va atrage succesul financiar și bunăstarea în cursul anului ce începe. Astfel, aceste tradiții îmbină simbolismul culorii roșii cu speranța de prosperitate materială, oferindu-le românilor un cadru ritualic pentru a încheia și a începe un nou an.

Tradițiile pentru un an nou prosper sunt cu atât mai bogate în semnificații, având în vedere că nu doar femeile sunt îndemnate să poarte roșu. Și bărbații, cu speranța de a se bucura în anul următor de relații amoroase prospere. În ceea ce privește copiii, culoarea roșie servește și ca o formă de protecție împotriva deochiului. Pentru mame, se crede că roșul le ferește de spiritele malefice care pot fi active în noaptea dintre ani.

Dacă nu dispui de haine roșii, se spune că poți adopta o soluție alternativă. Se poate purta un colier sau o piesă de lenjerie intimă roșie, cu scopul de a alunga energiile negative și a face loc fericirii și iubirii.

Fără cheltuieli în ultima zi din 2023 și prima, din 2024

O altă superstiție specifică se referă la importanța de a avea bani în buzunar în momentul în care ceasul indică miezul nopții din noaptea dintre ani. Se crede că aceasta atrage succesul financiar în noul an. Este recomandat să ai și bijuterii sau accesorii, în special din aur și argint, pentru a te bucura de prosperitate.

De asemenea, se spune că miezul nopții nu ar trebui să te prindă cu datorii, altfel vei fi dator tot timpul anului. În plus, se recomandă evitarea împrumuturilor de bani, indiferent de situație. Pentru a începe noul an cu noroc pe plan financiar, tradiția mai spune că este bine să eviți cheltuielile în ultima și prima zi a anului. Toate aceste obiceiuri sunt percepute ca modalități de atragere a norocului și prosperității în viața celor care le respectă.

De asemenea, la 12.00 noaptea trebuie să ai, neapărat, un pahar cu șampanie în mână. Acesta trebuie băut până la fund. Astfel, toate dorințele pe care ți le-ai pus se vor îndeplini, iar anul va fi prosper.