Guvernul și PSD stau pe un butoi cu pulbere. Viorica Dăncilă a preluat puterea totală în partid și îi dă lovitura decisive lui Liviu Dragnea. Vrea să înceapă curățenia în Guvern, iar primii miniștri pe care îi va da afară sunt chiar apropiații lui Liviu Dragnea. Chiar de astăzi va începe evaluarea fiecărui minister. Ar putea fi vorba chiar și de o restructurare.

Premierul verifică dacă miniştrii au atins obiectivele din programul de guvernare şi dacă au comunicat bine. Potrivit unor surse pe „lista neagră” a premierului s-ar afla deja oamenii care i-au fost apropiaţi lui Liviu Dragnea. Printre aceştia se numără ministrul de Interne, Carmen Dan, dar şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Petre Daea nici nu vrea să audă. Nu se uită la programele televiziunilor. Este interesat doar de programul de guvernare. „Datoria mea este să îmi fac treaba pe baza programului de guvernare (…) pe care îl urmăresc zi de zi şi ceas de ceas. Nu pierd nicio o clipă, nici măcar nu mă uit la televizor să văd pe ce listă sunt, mă uit tot timpul pe Programul de Guvernare”, a declarat Petre Daea, conform RealitateaTV.

Social-democraţii vorbesc şi despre o posibilă remaniere a remanierea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, precum şi a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Se clatină şi scaunul ministrului Economiei, Niculae Bădălău.

Tensiuni au existat şi între Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Ana Birchall. Mărul discordiei a fost activitea Secţiei Speciale pentru investigarea magistraţilor. Viorica Dăncilă nu exclude scenariul restructurării Guvernului. ”Putem să luăm în calcul şi o restructurare. Eu când vorbesc despre restructurare vorbesc despre o schimbare a numărului de ministere, fundamentata, din care să avem mai multă eficienta”, a spus Dăncilă.