Continuă războiul dus în tranșeele politicii românești de Victor Ponta cu partidul al cărui președinte a fost, PSD.

Dacă nu demult președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, anunța o mare alianță pe partea stângă a spectrului politic, în care PSD și partidul condus în prezent de Ponta, PRO România, ar fi fost principalele puncte de sprijin, relațiile dintre cele două partide par acum mai reci ca niciodată.

Iar luptele dintre organizațiile locale ale celor două formațiuni politice par a nu mai respecta niciun fel de reguli.

”Ponta, singura persoană care a ajutat concret Giurgiu”

Astfel, Nicolae Barbu, primarul municipiului Giurgiu, a transmis o scrisoare către cetățeni prin care îi anunță că s-a ”lepădat” de PSD și de Niculae Bădălău.

Barbu anunță că va candida pentru un nou mandat din partea Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

“Eu m-am lepădat de mult de acest tandem toxic pentru oraș și aștept sprijinul dumneavoastră pentru a-i face uitați în municipiu și a-l elibera de această alianță nocivă. Voi candida pentru un nou mandat de primar din partea PRO ROMANIA și a singurei persoane care a sprijinit și ajutat concret municipiul Giurgiu, respectiv VICTOR PONTA”, le comunică Nicolae Barbu giurgiuvenilor, potrivit opiniagiurgiu.ro.

În context, trebuie precizat că o mișcare similară, dar în sens contrar, s-a petrecut în județul Dolj, unde o întreagă organizație locală a trecut, cu arme și bagaje, de la PRO România la PSD.

”PSD, singurul partid veritabil de stânga”

”Astăzi, președintele Pro Romania Leu, Paul Rebegilă, un coleg valoros, și toată organizația locală Pro România Leu au revenit acasă, la PSD, singurul partid veritabil de stânga, care se gândește la oameni și la comunitățile locale.

Bine ați revenit acasă!

Suntem convinși că împreună cu domnul primar Iulian Cristescu și echipa PSD Leu vom continua să dezvoltăm comuna Leu și satul Zănoaga.

Îi aștepta să revină acasă pe toți colegii care vor binele comunităților locale pe care le reprezintă”, se arată în mesajul postat miercuri pe internet de președintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Neînțelegerile dintre cele două partide par a fi plecat de la anunțul lui Victor Ponta privind faptul că Pro România va avea un candidat propriu pentru scaunul de Primar General al Capitalei.