În urma acestuia, un afiliat TPG Capital va dobândi 30% din acţiuni (cu opţiunea de extensie până la 40%) de la investitorii existenţi, printre care General Atlantic, sau Banco Espirito Santo, informează Saxo Bank.

Fondatorii Saxo Bank, Kim Fournais şi Lars Seier Christensen, vor deţine în continuare majoritatea acţiunilor şi îşi vor păstra funcţiile de preşedinţi, chiar şi în cazul în care TPG Capital îşi va exercita dorinţa de extensie a acţionariatului până la 40%. Investiţia este supusă deocamdată examinării de către autorităţile fiscale competente pentru autorizaţiile necesare.

General Atlantic a investit în Saxo Bank în 2005, iar Espirito Santo Financial Group şi Banco Espirito Santo, în 2008. Banco Espirito Santo va menţine cooperarea financiar-bancară pe care a avut-o cu Saxo Bank încă din 2008, în particular prin Banco BEST, entitate deţinută de cele două instituţii.

‘Suntem încântaţi de faptul că una dintre cele mai puternice firme de investiţii din lume devine acţionar semnificativ şi partener de afaceri al Saxo Bank. Această nouă fază de dezvoltare a băncii este rodul unui fundament trainic şi al sprijinului oferit de acţionarii vânzători, cei care s-au bucurat împreună cu noi de orice succes. Rămânem extrem de entuziaşti în ceea ce priveşte viitorul Saxo Bank şi suntem nerăbdători să capitalizăm, împreună cu TPG Capital, oportunităţile ce ne aşteaptă’, au declarat Kim Fournais şi Lars Seier Christensen.

Potrivit lui Asiff Hirji, partener TPG Capital, ‘Saxo Bank a înregistrat o creştere impresionantă şi dorim să sprijinim strategia lor de diversificare a afacerilor. TPG Capital are o istorie recunoscută de investitor în businessuri de servicii financiare, în special în cele care caută să se extindă pe pieţe emergente, locuri în care vedem un potenţial uriaş pentru Saxo Bank. Suntem şi noi nerăbdători să începem colaborarea cu cei doi fondatori şi preşedinţi ai băncii’.

Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil.

Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă şi presupune personalizarea şi crearea de mărci pentru platformele de tranzacţionare pentru alte instituţii financiare şi brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări.

Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

TPG Capital, o companie de investiţii fondată în 1992, administrează asseturi în valoare de 48 de miliarde de dolari şi are birouri în Beijing, Fort Worth, Hong Kong, Londra, Luxemburg, Melbourne, Moscova, Mumbai, New York, Paris, San Francisco, Shanghai, Singapore ?i Tokyo. TPG Capital are o expertiză extinsă în servicii financiare, cu investiţii semnificative printre care se numără Bank Thai, BTPN, Fidelity National Information Services, Korea First Bank, LPL Financial Services, Shenzhen Development Bank, Shriram City Union Finance şi Taishin Holdings, printre altele.