"Toyota România a notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor despre începerea derulării a două campanii de rechemare în service: Toyota Corolla (airbag frontal şofer) şi Toyota Proace (infiltraţii apă habitaclu)", informează instituţia. 

În ceea ce priveşte autoturismele Corolla, este vorba despre 893 vehicule vizate care sunt dotate cu airbag frontal şofer cu o singură treaptă de declanşare. 

"Este posibil ca în interiorul capselor pirotehnice ale airbag-urilor, de-a lungul timpului, să poată să pătrundă umiditatea din cauza temperaturilor ridicate la care este supus habitaclul autovehiculului. Acest lucru poate face ca substanţele chimice din interior să se degradeze şi capsa pirotehnică să se spargă în cazul unei declanşări a airbag-ului", se arată în notificarea transmisă ANPC. 

La Toyota Proace, este posibil ca apa să intre în cabină prin panourile de separare a cabinei de compartimentul motorului. 

"În cazul în care se întâmplă acest lucru, apa ar putea ajunge la unele componente electrice, cum ar fi modulul airbag. În această situaţie există posibilitatea ca modulul airbag să nu funcţioneze corespunzător şi poate să declanşeze o detonare neaşteptată airbag-ului", menţionează sursa citată. 

Doar 8 maşini Toyota Proace sunt vizate. Campania se desfăşoară pe costurile Toyota, iar clienţii nu sunt implicaţi financiar.

AGERPRES